Home » Zelf een logo maken

Veel mensen vinden het leuk om zelf aan te rommelen en een mooi logo te maken. Wij hebben dus besloten een aantal tips te geven zodat u een prachtig logo kunt maken.

Logo Laten Ontwerpen & ontwerper, Maken in Amersfoort, Nederland

 

•    Denk vanuit uw doelgroep. Dit is één van de belangrijkste punten. Het is niet belangrijk wat uzelf mooi vind. Het gaat om uw doelgroep, wie wilt u aanspreken. Wat wilt u uitstralen en waar is uw doelgroep gevoelig voor. Om een goed logo te maken adviseren wij altijd eerst goed te kijken naar uw concurrentie. Hoe doen zij het en hoe kunt u hierop verbeteren.

 

•    Het juiste programma. Dit is cruciaal. U wilt tevens uw logo kunnen drukken op visite kaartjes, briefpapier en nog veel meer. Om dit te kunnen doen zonder kwaliteit te verliezen is het erg belangrijk dat u uw logo maakt als vector bestand: .ai . eps. Doet u dit niet krijgt u laten problemen met het vergroten van uw logo.

 

•    Maak het niet te druk. U wilt met uw logo uw bedrijf uitstralen. Sommige mensen doen dit met diverse icoontjes. Wij adviseren onze klanten altijd een rustig logo te maken. Dit geeft een professionele en rustige indruk. Denk maar aan bekende logo’s als die van Albert Heijn, McDonalds, KLM etc. Hier komt u geen boodschappen karretjes, hamburgers of vliegtuigjes tegen.

 

•    Werk met maximaal 3 kleuren. Weer om uw logo eenvoudig te houden. Gebruikt u teveel kleuren krijgt u een rommelig logo. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Maar over het algemeen is het belangrijk een aantal passende kleuren te gebruiken.

•    Zoek passende kleuren. De juiste kleuren combinaties doen wonderen. Google daarom gerust naar goede kleur combinaties. U zult zien dat uw logo er stukken beter uit zal zien.


Wij hopen dat u iets aan deze tips heeft. Mocht u toch willen dat wij uw logo maken? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen

Maak een Gratis Website met JouwWeb