Home » Grafische benodigdheden bij het starten van een bedrijf

U gaat een bedrijf beginnen. Er komt dan veel op u af. Wat zal u zoal nodig hebben?

Logo

Bij een bedrijf hoort een logo, dit logo wordt uw identiteit. Het komt te staan op uw website, visitekaartjes, facturen, reclame materiaal, briefpapier en enveloppen. U kunt dan ook wel begrijpen dat u een goed logo moet laten ontwerpen.

Bij het ontwerpen van een logo moet u op een aantal punten letten. Uw moet een logo ontwerpen als vector bestand. Dit staat u toe om uw logo onbeperkt te vergroten en verkleinen zonder kwaliteit verlies. Uw logo moet uw doelgroep aanspreken, dit punt wordt vaak vergeten als men een logo ontwerpt. Uw logo is er niet voor u maar voor uw klanten. Aarzel dan niet om het aan derden te laten zien en doe iets met de feedback. Vaak kan uw logo ontwerper u ook adviseren.

De laatste tip om een goed logo ontwerpen, maak het simpel. Gebruik niet veelvoudige figuurtjes, probeer geen 3d effecten erin te verwerpen. Vaak is een simpel logo het beste, men onthoudt het eenvoudig en het zal een duidelijk beeld van uw onderneming scheppen.

Briefpapier en Enveloppen

Hoewel veel communicatie per mail gaat tegenwoordig is het toch handig om briefpapier en enveloppen te ontwerpen. Veel ontwerpers kunnen dit dusdanig ontwerpen dat het als Word document gebruikt kan worden. U kunt dan dus documenten in uw eigen huisstijl digitaal versturen.

Website

Hoe gaat u klanten vinden? Wilt u deze informeren? Wat doet u als de buurman een schilder aanbeveelt? Veel mensen zoeken tegenwoordig naar bedrijven online. Uw website kan u hierbij goed helpen. Of uw doel informeren of klant verwerven is. Een goede website kan u met al deze punten helpen. Let bij het ontwerpen van uw website op het feit dat deze voldoet aan alle SEO eisen en past op elk scherm, mobiel en vast.

Dus als u een goed logo moet ontwerpen, website wil laten maken, of alles zelf ontwerpt weet u nu waar u op moet letten.